Единият от изпълнителните директори на най-голямата германска банка Deutsche Bank Джон Крайън изпрати писмо до служителите си, в което ги уверява, че банката е „напълно солидна“ и случващото се с цената на акциите й е резултат от неразбиране от страна на инвеститорите.

„Волатилността през четвъртото тримесечие на годината е засегнала резултатите на повечето водещи банки по света, особено на европейските. Можете да бъдете попитани как пазарните трендове се отразяват на Deutsche Bank“, коментира Крайън в писмо към служителите.

„Можете да казвате на клиентите на банката, че Deutsche Bank остава абсолютно стабилна, предвид силната ни капиталова структура и управление на риска. В понеделник се възползвахме от нашите предимства и силни страни, за да уверим пазара, че имаме капацитет да плащаме лихвите по нашите облигации“, допълва още ръководителят.

По отношение на дългът, издаден от банката, с който се свързват инвеститорските опасения, Крайън коментира, че той може да бъде отписан от банката, или да бъде конвертиран в обикновени обригации.

В понеделник от Deutsche Bank изнесоха изявление, че имат достатъчно капитал, за да направят плащане по купоните на нашумелите облигации през април.

През четвъртото тримесечие на миналата година, банката обяви загуба в размер на 7 милиарда долара, като към момента акциите й се търгуват близо до най-ниските в историята й нива.

Акциите на банката се понижиха вчера със 7% по време на търговията им вчера, като загубиха нови близо 2% по време на търговията си днес.