Краткосрочните заеми, които отпускат много небанкови организации, като MiniZaem, през последните десетина години станаха много популярни и основната причина за това е, че осигуряват бързо и облекчено кредитиране.

Каквото и да говорим, почти всеки един от нас, без значение с какъв месечен доход разполага, е изпитвал поне веднъж финансови затруднения, които са го поставяли в затруднено положение.

И точно в такива моменти на помощ идват небанковите институции, които предлагат бързи кредити за минути.

За съжаление обаче, все още голяма част от потребителите не са наясно с условията, при които се отпускат краткосрочни кредити и това е една от основните причини да не премислят добре дали могат да се справят с погасяването на кредита си.

Кой може да се възползва от бързи заеми?

Бързите кредити, каквито предлагат и от Minizaem.bg, са предназначени за хора, които са попаднали във финансово затруднение, но които имат постоянни доходи и могат да погасят кредита си бързо. Това е вид заем, който позволява на кредитоискателя да се справи до заплата или да покрие някой непредвиден разход, без да затруднява близки и приятели, търсейки помощ от тях.

Онлайн заемите не са препоръчителни за хора, които са финансово нестабилни или имат лошо кредитно досие.

Как се кандидатства за онлайн кредити?

Една от основните причини този вид краткосрочен заем да е толкова популярен е, че дава възможност да се кандидатства за него с едно натискане на мишката. Заявлението за кредит се подава онлайн, потвърждението се получава на електронната поща, а парите се превеждат по посочената сметка до 30 минути след одобрението.

Всеки, който има нужда от кредит до заплата или кредит на вноски, може сам да изчисли каква лихва ще му бъде начислена въз основа на сумата, която иска и периода, в който ще погаси кредита.

За кого онлайн кредитирането е от голяма полза?

  • За работещите. Вместо да губят време в ходене до офис на кредитната институция, могат да кандидатстват за online кредит, без да напускат работното си място.
  • За хората в малките населени места. В селата нито една банкова или небанкова институция или организация няма офис и за да кандидатстват за заем, хората от тези населени места преди трябваше да ходят до големите градове. С възможността да кандидатстват за заем онлайн това неудобство вече е минало и всеки, който има нужда от малък заем за спешни нужди може лесно да попълни формата за кандидатстване и да си получи кредита след одобрение.
  • За всички, които търсят бързина, анонимност и прозрачност.