Образуващ пръстен над езерото Тай в Китай, този хотел, който се вижда от километри, принадлежи към хотелската верига Sheraton. Прекрасната сграда с над 300 стаи, които предлагат гледка към Хунджоу и неговите околности, няма почти нищо общо с традиционните хотелски сгради.

Замислен и проектиран от архитектурното студио MAD Architects от Пекин, Китай, този новопостроен хотел впечатлява с уникалния си дизайн.

Той се издига над езерото на повече от 100 метра, а широчината на пръстена е 116 метра. Новият хотел на Sheraton се състои от общо 321 стаи, включително 44 апартамента и 39 вили, всяка от които със самостоятелна тераса. Инвестицията обаче е достойна за фараоните - 1.5 милиарда евро.

Проектиран за оптимално взаимодействие с околната среда, този хотел позволява посетителите да бъдат настанени в комфортни стаи, всяка с LCD телевизор с плосък екран или мраморна баня с вградена вана и душ. Всички стаи предлагат гледка към езерото Тай.

С LED система за осветление цялата фасада на хотела през нощта показва анимирани картини, които след това се отразяват върху повърхността на езерото.

Освен това хотелът разполага с фитнес център, спа център, закрит плувен басейн или дори бизнес център.