Списание „Форбс“ обикновени пише за скъпи къщи и небостъргачи. Този път обаче изданието спира поглед над няколко нетрадиционни домове. Странното при тях е, че са построени от необичайни материали:

Къща от контейнери за боклук

Бъркли, Калифорния

Грегъри Клоен от Бъркли се занимава с изкуство и това е едно от произведенията му. Това е къща, направена от голям контейнер за боклук, а отвътре той твърди, че е луксозна. Има си печка за готвене на газ, тоалетна, спалня, а отвън има барбекю.

Кирпич

Ратъледж, Мисури

В САЩ кирпичът не е много популярен материал за строене. Браян Лилиола е построил къщата от смес от слама, глина и пясък. В Англия къщи от този материал са били строени преди 500 години.

Еко-къща

Хъспириа, Калифорния

Прилича на кошер за пчели и е построен от пръст и тел, стабилизирани с цимент или вар. Всяка колибка е отделна стая от дома – една е кухня, друга е всекидневна, най-малката е баня.

Замък от боклуци

Пулман, Вашингтон

Построен е от части от коли, ламарини, прозорци на коли

Виктор Мур е учител по рисуване и строител на тази къща. Тя е направена и пълна с всякакъв тип боклуци от работилницата му.

Къща от стари самолети

На много места по света стари самолети Boeing 727 или Douglas DC-8 са превърнати в... къщи. Просто се махат седалките и се слагат легла, печки и всичко, което поискате и ще си имате една много оригинална къща.

Къща от хартия

Рокпорт, Масачузетс

Стените, вратите и всички мебели (с изключение на едно пиано и камината) са направени от стари вестници. Това е къщата на Елис Стенман от Масачузетс. Тя е направила собственоръчно смес от брашно, вода, обелки от ябълка и вестници, с които е направила стените (дебели един инч). Елис е инженер и е използвала около 100 000 вестници. Къщата днес е модел. Може би някой ден до нея ще построят къща от iPad-и?

Силози

Това са бивши изоставени силози (складове за зърнени храни и др.), които са превърнати в домове. Те могат да се местят и да се поставят един до друг, така че да се получат големи имения или едни върху други, за втори етаж.

Къща от пяна

Мнетриста, Минесота

Направени са от полируетанова пяна за изолация.

Направена е от архитекта Уинслоу Уедин през 1969 година чрез напръскване на полируетанова пяна за изолация върху ламарина. Домът прилича малко на голяма гъба. В него има две спални, три бани и камина.