На свое заседание Комисията за финансов надзор издаде лиценз на Сердика Пропъртис АДСИЦ, гр. София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел, съобщиха от институцията.

Комисията също потвърди и проспект за публичното предлагане на 150 000 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, издадени от дружеството в резултат на първоначалното увеличение на капитала.

Учредители на Сердика Пропъртис са 2 юридически лица – Контракт София ООД, притежаващо 70% от капитала и ЗПАД ДЗИ – Общо застраховане с 30% от капитала. Изпълнителен директор на дружеството е Десислава Тотева, а председател на СД – Весела Кюлева.

Сердика Пропъртис АДСИЦ ще инвестира в имоти, осигуряващи доход под формата на наеми и други текущи плащания, и в закупуване, изграждане и/или реновиране на недвижими имоти с цел последващата им продажба или експлоатация.

Набраните средства ще бъдат инвестирани в сгради с разнообразно предназначение – офис сгради, жилищни имоти, търговски имоти, парцели, земеделски земи и индустриални имоти.