Казина, хотели и голф игрища: в Испания ще бъде построен европейски Лас Вегас. Гигантският проект не само предизвиква ентусиазъм – критиците се опасяват, че еврокризата ще бъде проблем.

Клонингът на Лас Вегас ще бъде създаден в следващите 13 години, съвсем близо до Мадрид. Общината Алкоркон се намира на 15 километра югозападно от столицата и ще бъде домакин на гигантския проект "Евро Вегас". Началото на изграждането е планирано да започне в края на годината, а първата от три строителни фази на проекта ще бъде завършена до 2017-та година. Общата цена на европейския Лас Вегас ще бъде 17 милиарда евро!

Вива Евро Вегас? Не съвсем, тъй като испанците не са толкова развълнувани за гигантския проект, поради продължаващата дългова криза. Въпреки това за изграждането ще бъдат създадени повече от 250 000 работни места, но пък това съответно ще доведе и до огромни разходи.

Светещи фонтани, футуристични сгради и огромни хотели: в близост до Мадрид (Испания) ще бъде създаден европейският клонинг на Лас Вегас през следващите години.

В допълнение към шест казина са предвидени и дванадесет хотела с 36 000 стаи, търговски и конгресни центрове и театри.

За мегапроектът се очаква да бъдат създадени 250 000 работни места и да струва 17 милиарда евро.

Дизайнът на европейския Лас Вегас по нищо не отстъпва на оригинала.

Към гигантския хотелски и казино комплекс се влиза през гора от изкуствени светещи гъби.

Строителните и монтажните работи по изграждането на европейския Лас Вегас ще започнат в края на 2013 година, а първата фаза ще бъде завършена още през 2017 г.