Този пентхаус се намира в самия център на Истанбул, Турция. Изпълнен е по проект на архитектурна компания Ofsit Studio и принадлежи на 45-годишен ерген.

Двуетажният апартамент се намира в престижен район, срещу арменската църква Гетронаган.

По-рано районът е представлявал самото сърце на търговията, а днес тук можете да видите много развлекателни заведения и ресторанти. Апартаментът е с площ 180 кв. метра и представлява голямо открито пространство, разбито на функционални зони.

В пентхауса има хол, кухня, трапезария, библиотека, спалня за домакините и спалня за гости, баня.

Подовете на първия етаж са покрити с естествен камък, с изключение на спалнята за гости, в която е използвано дърво, тъй като тя е със северно изложение и по този начин става по-уютна и топла.

Колкото до таваните, навсякъде те са от дърво и великолепно смегчават хладните каменни подове.

Собственикът на този апартамент разполага с цяла стена, която е висока цели два етажа. Там може да съхранява различни вещи. Създадени са функционални ниши с мрежи за задържане на предметите.

Налице са още много открити лавици и стелажи, пълни със съдове и различни битови аксесоари.

Отгоре са разположени книги, а срещу камината - куп с дърва за огрев.

Социалната зона представлява гостна стая, чийто таван е с височина два етажа. Кухнята е разположена на малка площ. Тук е и трапезарията.

Функционалният остров в кухнята е изграден от монолитен бетонен блок и е декориран с необработено желязо.

Дизайнерските столове с прозрачна пластмасова седалка, металната битова техника и красивите съдове, които виждате по лавиците, правят зоната стилна и комфортна.

Холът изглежда изискан, но и ексцентричен. Белият диван е разкошен, а червените декоративни възглавници привличат вниманието с яркостта и контрастността си.

Срещу тази зона се намира зоната за почивка - телевизор и функционални стелажи.

Стената отсреща е спокойна. Покрита е с естествен камък. Разкошната камина се спуска от тавана до бетонен постамент. Така прави пространството уютно и колоритно.

На втория етаж се намира спалнята, има още спа зона и работен офис.

Дизайнерското легло е поставено върху бетонен постамент, който плавно преминава в спа зоната, а там ви чака голяма вана-джакузи.

Белият цвят на мебелите прави интериорът свеж и приятен.

В този апартамент има много естествена светлина. При реконструирането му на много места размерите на прозорците са увеличени или пък са изградени напълно нови.