Следващите три модерни архитектурни тренда са от всички краища на света. Те печелят все повече симпании сред почитателите на красивата архитектура и интериор:

Стълбите се превръщат в израз на архитектурните иновации и въображение

Стълбите в дома не са само за изкачване и слизане – техният дизайн се превръща в иновация. Материалите, структурата, дизайнът, релсите…Всичко това е премислено, с нова концепция и нови измерения.

Резултатът – красиви и неочаквани архитектурни шедьоври. Но ако това не ви е достатъчно, стълбите вече могат да се разглеждат не само като декоративен или структурен елемент, но и като изкуство.

Стена като черна дъска в кухнята

Черната дъска излезе от класните стаи и влезе в…кухнята. Но не като малка дъска за записки или бележки, а като стена – място за изкуство и творения. Това, което преди можеше да видите в детската стая, днес се пренася в кухнята.

Камината като разделител на стаята

Виждали сме камини, които са разделител на стаята, но този вариант става все по-популярен, а камината става все по-интегрирана в общия дизайн на помещението.

Днес вече можем да говорим за нов термин – остров-камина. Камината вече е основен архитектурен елемент и основна фокусна част от интериора.