Когато подбират дестинациите си за ваканция някои хора се интересуват от климата, плажовете, цените, атракциите.

Едно от най-приятните неща на новото място, на което ще отидете, обаче, би могло да бъде храната.

Вижте една класация на 18 дестинации, които ще се харесат много на ценителите на месото.

Предупреждение: Тази статия не е подходяща за вегетарианци!

Тексас, САЩ

Тексас е нещо като американската столица на барбекюто.

Оукланд, Нова Зеландия

В районът се готви чудесно говеждо месо, известни като „пай с месо“.

Сардиния, Италия

Тук имат собствен метод на приготвяне на свинско Porcheddu, което се сервира с местно вино и сирена.

Такаяма, Япония

Повечето свързват Япония с говеждото Кобе.

Тук обаче на особена почит е червеното месо Хида.

Баирада, Португалия

Местният специалитет е печеното прасенце, което се пече цяло.

Тенеси, САЩ

Щатът Тенеси съперничи на Тексас по отношение на барбекюто.

Тук се привеждат две големи състезания - Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue Competition и Конкурса Memphis in May World Championship Barbecue Cooking Contest.

Сидни, Австралия

Сидни е известен с пържолите си и ресторантите тип Steakhouse.

Между другото, голяма част от говеждото в САЩ е внесено от Австралия.

Кобе, Япония

Кобе е родното място на говеждото със същото име, което е известно по цял свят.

Найроби, Кения

В Найроби на всяка втора крачка има бюфети от типа All-You-Can-Eat Meat Buffets. Те предлагат всякакъв вид месо, дори екзотично като щраусово и крокодилско.

Торонто, Канада

Канадците обичат бекон. Тук правят чудесен бекон с кленов сироп, на грил или в какъвто и да сандвич.

Маракеш, Мароко

Ако агнешкото е любимото ви месо, то Маракеш е гардът за вас.

В менютата на ресторантите можете да намерите всяка една част на животното.

Мадрид, Испания

Освен тапас и морски дарове, Мадрид предлага едни от най-чудесните пържили на света.

Chuleton de buey е местният специалитет.

Прага, Чехия

Свинското е любимото месо на чехите и тук се предлага в най-различни видове.

Наденичките са любимо мезе за бира.

Порто Алегре, Бразилия

Местният специалитет е говеждо месо на грил, наречено churrasco.

Ла Пампас, Аржентина

Аржентина е една от страните с най-висока консумация на месо в света. Барбекюто е любимият им начин за приготвяне на месо.

Монтевидео, Уругвай

Опитайте сандвича chivito – съдържа говеждо, шунка, бекон, яйца. Популярно местно сирене, зеленчуци, майонеза и пикантен сос.

Юкатан, Мексико

Пикантната мексиканска кухня в много популярна в цял свят.

Едно интересно ястие е Cochinita Pibil – прасенце с бананови листа, което се е приготвяло още от времената на Маите.

Пекин, Китай

Тук можете да си купите месо забучено на пръчка. Внимавайте, защото местото може да бъде всякакво – котки, кучета, плъхове, змии – всичко.