На основание подписания на 15 февруари 2007 г. между Булгартабак-холдинг АД и Лийв Табако А. Михайлидис АД договор за продажба на 99.946% от капитала на Сандански - БТ АД акциите, предмет на договора, са прехвърлени на купувача, съобщава БФБ.

Покупната цена за продаваните общо 210 666 акции е в размер на 2 308 000 лв. Методът на продажбата, избран от Булгартабак-холдинг, бе публично оповестен конкурс с единствен критерий за оценка на офертите – размер на предложената покупна цена.

Офертата на Лийв Табако А. Михайлидис АД бе единствена, като обявената минимална продажна цена от холдинга бе 2.1 млн. лв.

Нека припомним, че с решение на Надзорния съвет на Булгартабак холдинг АД от 2 февруари 2007 г. са открити процедури за продажба на притежаваното от Булгартабак Холдинг АД акционерно участие в София-БТ АД, Благоевград-БТ АД, Пловдив-БТ АД, Слънце-Стара Загора БТ АД и Плевен-БТ АД.

Холдингът ще осъществи проджбата на дела в Гоце Делчев-БТ АД (78,27%) чрез публично предлагане на Българска фондова борса, а продажбата на участието в Кърджали-БТ АД (90,56%) ще бъде осъществена чрез публично оповестен конкурс, с единствен критерий за оценка на подадените оферти - предложена покупна цена.

Днес акциите на Булгартабак-холдинг АД поевтиняха с 7.29% до средно цена от 31.53 лв. за брой.