С решение на Надзорния съвет на Булгартабак холдинг АД от 2 февруари 2007 г. са открити процедури за продажба на притежаваното от Булгартабак Холдинг АД акционерно участие в София-БТ АД, Благоевград-БТ АД, Пловдив-БТ АД, Слънце-Стара Загора БТ АД и Плевен-БТ АД, според информация постъпила на БФБ.

Със същото решение са определени и методите за продажба на притежаваното от Булгартабак Холдинг АД акционерно участие в Гоце Делчев-БТ АД и Кърджали-БТ АД.

Продажбата на дела в Гоце Делчев-БТ АД (78,27%) да бъде осъществена чрез публично предлагане на Българска фондова борса, а продажбата на участието в Кърджали-БТ АД (90,56%) да бъде осъществена чрез публично оповестен конкурс, с единствен критерий за оценка на подадените оферти - предложена покупна цена.

През миналата година холдинговото дружество осъществи продажбата на две от дъщерните си дружества - Пловдив Юрий Гагарин БТ и Пазарджик-БТ, а за Дупница-БТ АД не се появи купувач.

В средата на януари от Булгартабак холдинг обявиха, че до крайния срок на публично оповестения конкурс за продажбата на Сандански-БТ, е постъпила само една оферта от Лийв Табако А. Михайлидис АД за 2,3 млн. лв.

Днес акциите на Булгартабак Холдинг поевтиняха с 0,77% до 34,98 лв. при изтъргуван обем от 180 броя.