На проведено заседание на Съвета на директорите на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ-София (

) на 25 септември 2007 г. е взето решение дружеството да изтегли инвестиционен кредит за покупката на земеделска земя в размер на 1.5 млн. лв. от Райфайзенбанк (България) ЕАД.

Кредитът ще бъде погасен със средства, получени от третото увеличение на капитала на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ.

Срокът за погасяване на кредита е 31 януари 2008 г. с лихва едномесечен Sofibor + 2.75% г., наказателна лихва - едномесечен Sofibor + 10% г., комисионна за управление 0.3% г. и комисионна за ангажимент от 0.15% г.

Дружеството ще издаде запис на заповед за сумата на кредита плюс 13% лихва в полза на Райфайзенбанк (България) ЕАД и авалиран от Тера Сървисис ООД.

ОСА възлага на изпълнителния директор - Светла Михайлова Боянова да сключи договора за кредит при горните условия, а по други въпроси във връзка със сключването на същия договор - при условия, каквито намери за добре с оглед защита интересите на дружеството.

Акционерите упълномощават също изпълнителния директор да подпише запис на заповед в полза на Райфайзенбанк (България) ЕАД като обезпечение по кредита.

Нека припомним, че на проведено заседание на Съвета на директорите на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ-София от 3 септември 2007 г. е взето решение да се увеличи капиталът на дружеството двойно до 14 млн. лв.

Броят акции преди увеличението е 7 027 150, колкото са и издадените права, срещу всяко от които ще може да се запише по 1 акция с номинал от 1 лев и емисионна стойност 1.10 лв.

Днес по позицията се изтъргуваха 5601 акции на средна цена от 1.71 лв.