Комисията за финансов надзор, в лицето на заместник-председател, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност” Димана Ранкова приложи принудителни административни мерки срещу две публични компании – Слънчеви лъчи АД, Провадия и Гранд Хотел Велико Търново АД, се съобщава в сайта на институцията.

Надзорът задължи Слънчеви лъчи АД в 7-дневен срок от получаване на настоящото решение, да предостави на регулярния пазар на ценни книжа отчета си за третото тримесечие за 2006 г.

КФН задължи и Гранд Хотел Велико Търново да не подлага на гласуване точка 1 и точка 6 от дневния ред на предстоящото на 23 февруари (петък) общо събрание на акционерите.

Точка 1 от събранието предвиждаше освобождаването от отговорност на членовете на Надзорния и Управителния съвет за дейността им до 23 февруари 2007 г., докато според точка 6 акционерите биха взели решение за овластяване на управителния съвет на дружеството за получаване на банков кредит в размер до 6 млн. евро, който ще е обезпечен с негово имущество.

Акциите на Гранд Хотел Велико Търново се търгуваха за последно на 2 февруари на цена от 5.24 лв. за брой, докато на 16 февруари се изтъргуваха 26 броя от Слънчеви лъчи на ниво от 3.40 лв.