Ромпетрол България АД и Национално сдружение на българските превозвачи сключиха в началото на месеца договор за стратегическо партньорство и дългосрочни бизнес отношения. Това се случи на на организирано събитие, състояло се в Трявна, съобщиха за Profit.bg от дистрибутора на горива.

Рамковото споразумение бе подписано в присъствието на членовете на сдружението и представители на петролната компания. Ромпетрол България АД ще предоставя гориво и услуги на превозваческите компании, членуващи в НСБП.

Една от причините НСБП да избере тази компания за свой стратегически партньор е професионалната система Fill&Go, за цялостно управление на фирмения автопарк на ниво потребление на гориво. Чрез интегрираната система може ефективно да се контролира и проследява зареждането на гориво на автомобилите, като за тази цел има предвидени различни техничски решения.

Освен възможността за ползване на кредитната карта Fill&Go за безкешово разплащане при зареждане, петролната компания предлага специални устройства Fill&Go Easy Ring или Fill&Go VIU Ring, които се монтират на гърловината на резервоара и контролират и регистрират транзакциите. Отчетената информация при самото зареждане автоматично постъпва в централизирана база данни, до която има достъп клиента и от където се генерират доклади и анализи.

Ромпетрол България АД е член на The Rompetrol Group (TRG), с централа в Холандия и офиси във Франция, Румъния, Испания и Югоизточна Европа. Продажбите на дребно в страната се извършват чрез дистрибуторска мрежа, състояща се от 24 собствени и 35 франчайзингови бензиностанции, намиращи се в регионите София, Русе, Бургас, Варна, Плевен, Ловеч, Добрич, Силистра, Враца, Стара Загора, Разград, Шумен, Търговище, Монтана, Сливен и Велико Търново. Дистрибуторската компания разполага с база в Русе.

TRG е сред 20-те водещи международни петролни компании в Европейския съюз. Централата на групата се намира в Холандия, но повечето от дейностите й са съсредоточени във Франция, Румъния, Испания и Югоизточна Европа. Групата е междинна връзка между източните петролни ресурси и западните пазари. TRG има повече от 8 000 служители в 12 държави. Тя цели да се превърне в една от водещите европейски, независими петролни компании и да допринесе за европейската енергийна сигурност, заемайки силни позиции в районите около Черно и Средиземно море.