С решение на Русенски окръжен съд от 8.01.2007 г. е вписано увеличаване на капитала на Каолин АД-Русе от 3 403 230 лв. на 20 419 380 лв., разпределен на 20 419 380 броя поименни акции с номинална стойност 1 лв. всяка една, съобщи БФБ.

Акциите от увеличението се разпределят между акционерите съразмерно на участието им в капитала, като за всяка стара акция ще бъдат разпределени по пет нови.


Също така съдът вписа и промените в управителните органи на дружеството, като в надзорния съвет влизат Константин Ненов и Иван Сливов. Председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор е Александър Прокопиев, а изпълнителни директори са Анелия Ангелова-Тумбева и Димитър Ангелов, като тримата управляват дружеството заедно и поотделно.

През декември ОСА на дружеството овласти Управителния съвет да приеме решение за увеличаване на капитала в размер до 30 млн. лв., при отпадане на правата на настоящите акционери да придобиват дял, съответстващ на участието им в капитала.

Мажоритарен акционер в Каолин е РМД Каолин-98 АД с 95% от капитала.

За деветмесечието на миналата година Каолин реализира консолидирана печалба от 6,04 млн. лв., спрямо 7,34 млн. лв. година по-рано.