В резултат от изпълнение на инвестиционната си програма, Софарма имоти АДСИЦ е придобила общо 5 аптеки, се казва в съобщение на дружеството, публикувано от БФБ - София.

Търговските обекти се намират в София в кварталите „Суха река" (обща застроена площ от 334,68 кв. м.), ж. к.."Левски - В" (85,34 кв. м), ж.к. "Хаджи Димитър" (170 кв. м.), както и на булевардите "Александър Стамболийски" (129,10 кв. м.) и "Александър Пушкин" (714 кв. м.)

От дружеството със специална инвестиционна цел уточняват, че обектите ще бъдат отдадени под наем.

Според проспекта на дружеството, Софарма имоти АДСИЦ възнамерява да инвестира предимно в качествени и доходоносни сгради с разнородно предназначение - търговски, индустриални, жилищни и офис сгради, както и в закупуването на парцели за бъдещо строителство. Дружеството ще инвестира в имоти в различни етапи на завършеност и развитие – от такива във фаза на строеж, до имоти с утвърдена оперативна история.

Дружеството попадна в широкия индекс BG40 при последната корекция, извършена от БФБ, която ще влезе в сила в понеделник, 26 февруари.

В момента Софарма имоти е в процес на увеличение на капитала си от 5.85 млн. лв. на 11.7 млн. лв.

Днес книжата на Софарма имоти се търгуваха на средно ниво от 17.20 лв. при обем от 532 лота. При настоящата цена капитализацията на дружеството надхвърля 101 млн. лв.