Първоначалната продажба на емисията права от първоначалното увеличаване на капитала на Сердика Пропъртис АДСИЦ ще стартира от 5 март 2007 г. на Първичен пазар чрез смесен закрит аукцион, организиран от Системата за търговия, съобщава БФБ – София.

Борсовият код на емисията е R1SDPRO, а времевият интервал за провеждане на аукциона е в периода от 09:30 ч. до 11:00 ч. Началната и крайната дата на предлагане за първична продажба на правата на борсата са съответно 5 март и 16 март.

Вторичната продажба на емисия права от първоначалното увеличаване на капитала на фонда ще стартира същия ден и ще продължи до 16 март. Крайната дата за прехвърляне на правата е 20 март 2007 г. Присвоеният борсов код на правата е R2SDPRO, а крайната дата за записване на акции от увеличението е 12 април.

ИП Булброкърс АД е борсовия член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в ТБ Райфайзенбанк (България) ЕАД.

Сердика Пропъртис АДСИЦ-София планира да увеличи капитала си от 500 хил. лв., на 650 хил. лв. Учредители на дружеството са „Контракт София” ООД, притежаващо 70% от капитала на дружеството и ЗПАД „ДЗИ – Общо застраховане” с дял от 30 на сто.

Сердика Пропъртис АДСИЦ ще инвестира в имоти, осигуряващи доход под формата на наеми и други текущи плащания и в закупуване, изграждане и/или реновиране на недвижими имоти, с цел последващата им продажба или експлоатация. Набраните средства ще бъдат инвестирани в сгради с разнообразно предназначение – офис сгради, жилищни имоти, търговски имоти, парцели, земеделски земи и индустриални имоти.