Най-красивите и иновативни сгради в света

Най-красивите и иновативни сгради в света

Най-красивите и иновативни сгради в света
18 юни 2012 | 10:05
6069
2

Общо 88 нови сгради с височина от над 200 м са построени в света през 2011 г., отчитат от Чикагския съвет по високите сгради и градоустройството.

Нови 96 небостъргачи се очаква да бъдат завършени през 2012 г., като голяма част от тях ще са в Китай.

Кои са най-красивите кули сред вече построените? Подредбата е направена, като сградите са разделени в четири региона - Америка, Азия и Австралия, Европа и Близкия изток и Африка.

Най-красивата сграда в Америка - Absolute Towers, в Мисисауга, Канада. Заради секси заоблената си форма, сградата дори е наричана Мерилин Монро.

1 Bligh Street - официално е най-красивата висока сграда в Азия и Австралия за 2012 г. 28-етажната елипсовидна кула, находяща се в Сидни, използва хибридна система на газ и соларна енергия, за произвеждането на необходимата й енергия.

Palazzo Lombardia в Милано е първата сграда в Италия, получила званието "Най-красива в Европа". 40-етажната постройка предлага уникално съчетание на офис площи и зеленина. Ако искате да се скриете от парещото слънце през лятото, Palazzo Lombardia може да осигури необходимата сянка с помощта на вертикални въртящи се платформи.

46-етажната The Doha Tower в Катар е победител сред високите сгради в Близкия изток и Африка. Тази модерна кула предлага връзка с миналото чрез невероятния си, типично ислямски дизайн. Цилиндричната й форма предлага невероятно проникване на светлината вътре в кулата.

Бонус: Al Bahar Towers в Абу Даби е обявена за най-иновативната сграда в света. Наградата е дадена най-вече заради динамичната й фасада, която се отваря и затваря, съобразявайки се с движението на слънцето.


Етикети: сгради, класация img