Харесайте страницата ни

Одобриха схемите за национални доплащания за 2012 г.

17 окт 2012 | 14:18
2542
0
Одобриха схемите за национални доплащания за 2012 г.

Министерският съвет одобри схемите за национални доплащания на хектар земеделска земя, за тютюн, за крави с бозаещи телета, за говеда и биволи и за овце-майки и кози-майки.

Земеделските производители ще се подпомагат на хектар земеделска земя (с изключение на площите, заети с винени сортове лозя, тютюн и постоянно затревени площи); за тютюн - въз основа на средногодишното количество изкупен качествен (1-3 класа) тютюн по сортови групи през референтен период 2007-2009 г. размерът на помощта ще се определя на кг изкупен тютюн по сортови групи през референтния период; за животни: крави с бозаещи телета - за най-малко 5 крави с бозаещи телета в стопанство, което не притежава индивидуална млечна квота; говеда и биволи - за минимум 10 говеда или бивола, които са били отглеждани в стопанството към 28 февруари 2009 г.; овце-майки и кози-майки - за минимум 50 и повече овце-майки и кози-майки (заедно или поотделно), отглеждани в стопанството.

С решението на Министерския съвет се определят и средствата за национални доплащания по схемите за крави с бозаещи телета, за говеда и биволи и за овце-майки и кози-майки в общ размер до 101 млн. лв. За хектар земеделска земя и за тютюн националните доплащания са в рамките на средствата, включени в план-сметката на ДФ „Земеделие” за 2013 г.


Етикети: национални доплащания, земеделие

Facebook коментари

Коментари

0
Добави коментар

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.

В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Въведете кода