Още от най-малките къщи в света

Още от най-малките къщи в света

Още от най-малките къщи в света
18 юли 2013 | 11:00
11150
8

Екобайк дом

Поул Елкинс е направил дизайна на този велосипеден дом, като той е подходящ за един човек. Въпреки че не разполага с тоалетна, той има вятърна турбина и слънчеви панели, задействащи котлон и отоплителна система.

Най-малката къща във Великобритания

Позната още като Quay House, това е най-малката къща във Великобритания и е с размери от едва 5.5 кв. м. Тя е голяма туристическа атракция, като до 1900 г. тази къща е била обитавана от изключително висок рибар.

Къща от 12 куб. метра

Според дизайнерите на тази къща, макар и малка, тя е със съвременен дизайн и е снабдена със съдомиялна, микровълнова, баня, и предоставя много естествена светлина. Мисията й е да достави на хората добър стандарт на живот.

Нано Къща

Създадена да съдейства за справяне с глобалните имотни проблеми, тази къща от 25 кв. м е за семейство от четирима. За да пести енергия, тя е снабдена с пасивна слънчева система.

Малки тексаски къщи

Не всичко в Тексас е голямо. Компанията Tiny Texas Houses строи малки къщи от рециклирани материали.

Къщи „билборди“

Тези малки домове са вдъхновени от дизайна на билбордите. Те могат да се издигат дори над водни пространства. Създадени са от полска архитектурна компания и според нея са идеални за млади, независими и модерни хора от Запада.

Вижте още от най-малките къщи в света


Етикети: Къщи, малки, img