Въвеждат нов предмет в училище: Технологии и предприемачество

Въвеждат нов предмет в училище: Технологии и предприемачество

Въвеждат нов предмет в училище: Технологии и предприемачество
06 ноември 2012 | 13:02
693
1

Задължителен предмет "Технологии и предприемачество" се въвежда от следващата учебна година за учениците от 1-ви до 7-и клас. Той ще замени избираемите досега предмети "Домашен бит и техника" за децата от началното училище и "Икономика" за прогимназистите,. Това каза заместник-министърът на образованието Милена Дамянова пред БНР и обясни как се променя съдържанието на предмета във връзка с промените, настъпили в обществото и бита ни:

„Днес вече използваме нови инструменти, нови домакински уреди, говорим за електронни магазини, за електронни плащания. Имаме два нови стандарта. Единият е "Инициативност и предприемчивост", а другият е "Здраве, екология и безопасност".

Няма да се налага вече да се учат децата как да използват радиокасетофон, как да използват електрическо фенерче.

Считам, че е немислимо едно дете, което още на две години започва и знае как се пуска компютърът, тепърва да го учим в първи клас как да си пусне електрическото фенерче.

Още в първи клас говорим вече що е то цена, пари, от гледна точка на това, че децата трябва да разбират, че за изработването на всяко едно изделие са необходими финансови средства“, каза тя.


Етикети: Технологии и предприемачество img