Точно когато си мислите, че знаете всичко за авокадото и начините му на консумация, вече е налице нова тенденция, която буквално помита Instagram и доминира във всеки кулинарен блог от единия до другия край на света.

Запознайте се с розата от авокадо.

В Instagram вече има повече от хиляда мнения за тези деликатни зелени красоти, които се пръкват върху всички видове ястия - от препечена филийка през паста до омлет.

И докато розата от авокадо може да изглежда като произведение на изкуството, добрата новина е, че е доста по-лесно да се направи, отколкото си мислите.

Във видеото по-долу можете да видите как да я у дома с лекота.

Разрежете едно авокадо на половина и отлепете кожата. Поставете го на дъска с отрязаната половина надолу и го нарежете на тънки филийки, но не до края.

Колкото по-тънки са филийките, толкова по-лесно ще се получи розата. Ако искате по-голямо цвете, използвайте цялото авокадо. Ако ви трябва по-малко, можете да употребите само половината.

И няколко важни съвета: използвайте по-узряло авокадо, като го полеете с лимонов сок, за да не почернява.

Вижте как точно се получава във видеото: