В последно време се обръща сериозно внимание на бъдещите смартфони на Apple.

Най-голям интерес, от технологична гледна точка, представлява iPhone 8, който ще излезе на пазара едновременно с моделите iPhone 7s и iPhone 7s Plus.

Потребителите определено очакват появата на иновации. Още сега можем да съставим списък с функции, които очакваме, но е напълно възможно да не бъдат реализирани в следващото поколение на марката.

1. Капацитет на батерията

Стремежът на Джонатан Айва и екипа му е да „напъхат“ всички компоненти на iPhone в по-изящен корпус. Това заслужава похвала. Според слуховете дебелината на новите смартфони ще варира от 6 до 6.5 мм.

Много он почитателите им обаче биха предпочели по-дебел корпус срещу по-голяма батерия.

2. Автофокус Dual Pixel

Камерата на смартфона Galaxy S7 е снабдена с технология за свръхбързо фазово автофокусиране Dual Pixel. Тя идва от света на фотоапаратите. За първи път е реализирана от компанията Canon в EOS 70D преди 3 години.

По този аспект камерата на iPhone 8 ще надмине камерата на Galaxy. Особено забележима ще е разликата при снимането в условия на лошо осветление.

Apple трябва да зарадва своите почитатели особено с тази технология. Уви, засега потвърдена информация за присъствието й в новите модели отсъства.

3. Повече памет

Както е известно, базовият iPhone 7 е с 32 GB вградена памет. За доста модели смартфони тя е напълно достатъчна. Apple никога няма да осигури поддръжка за карта MicroSD. Затова повечето потребители се надяват да се увеличи паметта.

4. Безжично зареждане с далечно действие

Съществуват няколко технологии за предаване на електричество по въздуха, в това число с помощта на лазер, звукова вълна или други начини. На пазара се предлага една опция – електромагнитна индукция.

Миналата година плъзнаха слухове за партньорството на Apple с компанията Energous, която разработва безжично зареждане WattUP с далечен радиус на действие. Предположенията са, че с нейна помощ iPhone 8 ще може да се зарежда от разстояние 5 м.

Неотдавна изследване на Copperfield Research внесе смут в успеха на технологията. Експерти твърдят, че Apple работи над собствена технология за безжично зареждане за бъдещите си устройства.

Тя няма да работи дистанционно, но в Купертино смятат да предложат няколко интересни начина за реализация на традиционното индуктивно зареждане – включително зареждане на устройства едно от друго.

5. Неограничен облак за снимки и видеа

Флагманските смартфони на Google, освен с базови нововъведения, могат да се похвалят с уникална функция във вид на възможност за неограничено съхраняване на пълноразмерни снимки и видеа във формат 4K в Google Photos.

Всички снимки, създадени на устройството, ще се съхраняват в облак и ще бъдат достъпни от друго устройство. Освен това се предвижда функция за оптимизиране на паметта. Тя автоматично ще пренася отдавна неоткриваеми файлове в облачна услуга.

Не си струва да чакате такъв подарък от Apple. В оптималния случай компанията ще предложи на собствениците на нови модели увеличение на безплатния обем в iCloud, който в момента е 5 GB.

6. Поддръжка на 2 SIM карти

iPhone 8 ще бъде представен през септември. Според източници Apple се готви да представи модел с 2 SIM карти. Този слух се базира на патентна заявка на компанията.

Като се има предвид колко патента прави годишно, малък е шансът да видим това нововъведение в тазгодишните модели.