Дизайнерът Филип Старк, в сътрудничество с Жер Оливе, представи концепция „телефон на бъдещето“. Той предлага да погледнем на обичайното устройство по съвсем различен начин.

Футуристичният продукт носи името Alo и представлява съвсем нов начин на употреба и съчетаване на дизайн и технология.

Корпусът е изработен от алуминиева сплав в издължена форма, благодарение на което устройството идеално пасва на дланта. Обратната връзка със собственика се осъществява с помощта на вибрация и топлина.

Създателите твърдят, че са разработили истински изкуствен интелект.

Дисплей в Alo не е предвидено да има. Цялото управление се осъществява с помощта на гласови команди.

Има вградена камера, която освен да разпознава лица, е истински 3D-проектор. Собственикът на този телефон ще може да вижда холографски изображения.

Филип Старк е известен с необичайния си начин, по който гледа на света и продуктите в него. Неговите творения няма как да не бъдат разпознати.

Той е работил над яхтата на Стив Джобс и серията слушалки Parrot Zik.

Дали обаче на пазара ще се появи толкова съвършено различен телефон, бъдещето ще покаже.

Тук е моментът да припомним, че Китайският център за сертификация на телекомуникационно оборудване (TENAA) разсекрети 2 доста интересни смартфона – моделите Protruly D7 и Protruly D8.

Тези устройства, както отбелязват източници в интернет, ще се превърнат в първите в света смартфони, способни да заснемат видеопанорами с ъгъл на обхвата 360 градуса.