Фермер, който загубил iPhone-а си в крава, докато го ползвал като фенерче по време на раждането на теле, оглави списъка на най-странните искове към застрахователи, свързани с мобилни телефони.

С популярността на смартфоните, нарастват техните застраховки и съответно исковете по тях. Разбира се, срещат се й комични ситуации.

От британската комисия за финансови жалби FOS, казват че исковете, свързани с мобилни телефони, са скочили с 63% спрямо миналата година.

Десетте най-странни искове във Великобритания за последната а година са били:

1. Фермер от Девън твърди, че телефонът му се загубил в... крава. Той го ползвал за фенерче, докато асистирал в раждането на теле. Телефонът по-късно излязъл на бял свят, но бил неизползваем.

2. Жена от Нотингам на възраст около 40-те опекла своята Nokia 6303i в кекс.

3. Жена на възраст около 30-те казала, че докато разхождала кучето си по плажа, една чайка се спуснала и грабнала телефона от ръцете й.

4. Дама на възраст около 20 години от Бристол пък, срам не срам, написала в иска си, че функцията за вибрация на нейния BlackBerry Bold 9900 се е развалила, докато тя го ползвала като... вибратор.

5. 40-годишен строителен работник изпуснал своя iPhone 4S в тоалетната. Тъй като не видял това, той пуснал и водата. Той успял да го извади, но телефонът бил сериозно повреден.

6. 30-годишен мъж казал, че снимал маймуни от колата си, когато една маймуна дошла и му грабнала телефона HTC One X.

7. Английска двойка на пасажерски кораб се правели на Леонардо Дикаприо и Кейт Уинслет, но изпуснали телефона си зад борда.

8. Пиротехник забравил своя iPhone 3GS в опасна зона по време на фойерверки, при което той бил изстрелян високо над земята.

9. Дама от Ливърпул казала, че хвърлила телефона си по приятеля й, когото хванала в изневяра, но не го уцелила. Телефонът HTC Desire X се ударил в стената и му се счупили слушалките.

10. Фен на групата Blur решил да спести 60 паунда за билет за концерт, покатерил се на дърво и от там снимал концерта, но така се разгорещил, че изпуснал iPhone-а си.