През 2020 г. очакваме куп интересни устройства. С голяма вероятност може да се предположи какви ще бъдат те.

Ще ни порадват с мощност, подобрени камери, а някои и с интересни функции. През новата година лидерите ще заемат още по-уверени позиции.

Huawei ще загуби част от пазара си, а LG и Sony ще радват само собствените си почитатели, които вече са доста по-малко.

Samsung Galaxy S20 — новият флагман на корейците

Вече беше съобщено, че компанията се е отказала от S11 в полза на S20. Причината: устройството излиза на пазара през 2020 г. Странно решение, но може лесно да бъде обосновано.

Galaxy S20 може да се превърне в най-голямото обновление за цялата история на серията. Най-важното е, че този модел ще поддържа 5G. Сред другите му плюсове трябва да откроим батерията – 5000 мАч, и усъвършенстваната камера.

За първи път в историята серията ще използва сензор 108 MP. С помощта на специални алгоритми потребителят ще получава на изхода 12-мегапикселови кадри с подобрено качество, благодарение на поместването на 9 пиксела в един.

Апаратът също така ще получи перископна камера с 5X-приближение. Не е изключено да има поддръжка на записване на 8К видео.

Samsung Galaxy Fold 2

Още едно очаквано устройство със сгъваем дизайн във форма на книжка. Нещо подобно по-рано представи компанията Motorola.

Fold 2 ще получи стъклен защитен преден панел, което ще му позволи да се избави от ямката под центъра на екрана. Освен това цената му ще е по-привлекателна – 1000 долара.

Motorola Razr (2020) — един от най-привлекателните

Компанията вече представи устройство, което ще се появи на пазара през януари 2020 г. Това е първият в света гъвкав смартфон с вертикална система на сгъване.

Апаратът струва около 1500 долара. Предлага 6.2-инчов OLED дисплей, 16-мегапикселова основна и 5-мегапикселова предна камера, процесор Snapdragon 710.

OnePlus 8 и 8T

Мнозина определят OnePlus 7T за най-добрия смартфон на 2019 г. Това не е каприз. Това устройство е потресаващо добро. Базирано е на високопроизводителния Snapdragon 855 Plus, съчетан с добра камера и 90 Hz дисплей.

С какво тогава ще ни порадват OnePlus 8 и 8T? За двете устройства засега почти нищо не се знае. Очаква се „осмицата“ да бъде представена на 12 май 2020 г. Ще струва около 700 долара.

Трябва ли да закриваме камерата на смартфона си?Някои бъгове и пропуски в сигурността напоследък пораждат въпроса дали непокритите камери на смартфоните не са по-голяма заплаха, отколкото уебкамерите

По последни данни OnePlus 8 ще поддържа 5G, ще има 6.7-инчов дисплей, 32-мегапикселова предна и тройна основна камера (64 + 20 + 12 MP). Устройството ще получи Snapdragon 865 с чип Kryo 585.

Накъде без Samsung Galaxy Note 20?

За мнозина Note 10 е най-добрият телефон на 2019 г. Трудно може да не се съгласите с тях. Устройството е наистина добре.

Има изключително тънки рамки, отличен екран и мощност. Тогава какво ли ще ни предложи Note 20? По всяка вероятност процесорът ще остане същият. Компанията обаче ще представи по-усъвършенстван стилус, както и по-интересни функции.

Google Pixel 5 — поредният камерафон от Google

Очаква ни поредното устройство с отлична камера. По всяка вероятност ще бъде подобрена.