5 неща, които трябва да опиташ с новия си телевизор

1211
5 неща, които трябва да опиташ с новия си телевизор

© Pexels

Ако скоро сте преминали през приключението по подмяната на стария ви телевизор, е напълно вероятно новият голям екран в хола ви да е на смарт телевизор. Без значение дали сте го закупили онлайн или сте си го взели от офлайн магазин, смарт телевизорите правят живота по-лесен, още повече че с тях получавате безброй нови възможности да следите любимите ви филми, сериали и клипчета.

Свалете приложението, съвместимо с вашия смартфон
Въпреки че, могат да правят много неща, смарт телевизорите не са успели да имплементират добра система за въвеждане на символи. Освен това, разработчиците на приложения не успяват да достигнат до единомислие относно това коя е по-добрата: qwerty или abcd клавиатура.

Затова, голяма част от производителите на смарт телевизори имат съвместими приложения за смартфон. Освен по-лесната навигация, такова едно приложение ви позволява при търсене да въвеждате ключови думи по-бързо. 


Свалете последната версия на операционната система

Производителите на телевизори предлагат постоянно нови опции за старите си клиенти, така че често правят актуализации на операционната система, която управлява новия ви телевизор. Затова, преди да инсталирате всичките си любими приложения, проверете дали няма нова версия на операционната система. Така ще бъдете сигурни, че всичко ще върви безпроблемно.

Освен това, разработчиците на приложения пускат на свой ред актуализации, за да осигурят максимално добро взаимодействие с операционната система на телевизора.

Тествайте безплатно стрийминг услугите

Настъпи момента да изпробвате най-добрите видео стрийминг услуги. YouTube е безплатна платформа, така че няма какво повече да добавите към нея. Но услугите срещу заплащане като Netflix, HBO Go и Amazon Video ви предлагат ограничен период, в рамките на който можете да се радвате на цялото съдържание, което е налично за вашата страна.

Нито една от трите споменати по-горе услуги, не ви иска банкови данни, когато създавате свой профил, така че можете да се откажете много лесно от всяка една от тях, в случай че не желаете да я използвате.

Сърфирайте в любимите си сайтове

Всеки смарт телевизор има вграден браузер. Не е бърз колкото е този на компютъра или телефона ви (най-често причината е в скромния по мощност процесор), но също ще ви доведе, в крайна сметка, до любимите ви сайтове.

Ако предпочитате вашия си браузер, има решения за прехвърляне на картината от лаптопа на телевизора, така че да се радвате на сърфиране посредством Google Chrome или Mozila Firefox.

Споделяйте спомените от ваканцията

По-голямата част от смарт телевизорите разполагат с функцията за четене на фото галериите от компютър. Това е възможно, ако и телевизорът, и компютърът са свързани към една и съща мрежа. Чрез няколко прости настройки можете да споделите с любимите си хора спомените от последната си почивка.

Покрай тези 5 неща, всеки смарт телевизор има достъп до онлайн магазин за приложения. Независимо дали работи с Android, WebOS или Tizen, или сте избрали телевизор с нова операционна система, можете да получите достъп до нови възможности с приложенията в магазина.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg