Техниката за кухнята не може да се изчерпва само с хладилник, печка и микровълнова.

Днес ще ви разкажем за няколко малки уреда, които ще са ви от голяма полза за приготвянето на определени рецепти.

Сладкарска горелка за карамелизиране и фламбиране

Всеки, който се е опитвал да повтори някое кулинарно чудо, като крем брюле или каталунски крем, знае, че единственият начин за карамелизиране на горния слой е чрез сладкарска горелка.

Пожелаваме ви да имате такава в кухнята си!

Електрическа мелница за подправки и морска сол

Подправкиите трябва да се съхраняват правилно – в херметически затворен метален или стъклен контейнер. Така ястията ще ухаят приятно. Ароматът напълно ще се разкрива.

Ако искате да имате свежи подправки, снабдете се с електрическа мелничка.

Отварачка за консерви

Тази отварачка решава всички проблеми с отварянето на консерви. Пести нерви, маникюр и изключва необходимостта от точене на ножове.

Електрически нож за масло

Става дума за нож с малка батерийка. Той се нагрява и без никакви усилия режете маслото.

Ръчно устройство за капучино и правене на пяна

Вместо традиционната бъркалка, е време да се снабдите с този уред. Състои се от наплетени пружини. Работи на батерии и разбива на пяна горещо и студено мляко. За домакинята е истински приятел в кухнята.