7 причини да обмислите ERP система за бизнеса си

1410
7 причини да обмислите ERP система за бизнеса си

Мениджърите на малки и средни компании в България често гледат с недоверие на технологичните решения, които считат за запазена територия на големите корпорации. Добрата новина за тях е, че A1 предлага SAP Business One или с други думи цялостно ERP решение, създадено специално за малки и средни предприятия, с изключително високо ниво на надеждност, което помага мениджърите да се фокусират върху развитието на основната си дейност.

Ето и 7 причини, поради които си заслужава собствениците на малки и средни компании да помислят за въвеждането на SAP Business One от А1:

Време е за дигитализация

Всеки собственик на бизнес се старае да взима правилните решения в точния момент. За това обаче освен с опит и интуиция е важно да разполага и с достъп до информация в реално време. Със SAP Business One от А1 мениджърите на компании разполагат с аналитични данни за бизнеса, достъпни отвсякъде и по всяко време от оторизирани ползватели и имат възможност да взимат информирани решения за развитието на компанията, която ръководят.

Оптимизация на бизнес процесите


Друг всеобщ приоритет на бизнес мениджърите са непрекъснатите усилия да автоматизират бизнес процесите и така да повишат производителността. С използване на ERP решение като SAP Business One от А1 те могат да подпомогнат управлението, автоматизирането и оптимизацията на ключови бизнес дейности в организацията. Сред процесите, които могат да се управляват с решението, са: счетоводство и финанси, снабдяване, управление на склад, управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM), продажби и обслужване, производство и планиране, управление на проекти и други.

Бизнесът се разраства. Ами сега?

Фразата „проблеми на растежа“ отдавна вече не се използва само, когато става дума за отглеждане на деца. Все по-често в бизнес литературата се посочват примери, че и успешни малки компании трудно оцеляват и успяват да се задържат „над повърхността“, особено при бърз растеж и превръщане в средна или голяма по размер компания. За да бъде растежът плавен и успешен е необходимо въвеждането на нов тип бизнес модели, съответстващи на фазите от растежа. Това в пълна степен важи и за технологичните решения, които една компания използва. Ако фирмата се разраства бързо и нуждите й изпреварват възможностите на настоящата система, то определено би било от полза собствениците и мениджърите да обмислят въвеждането на ERP решение, каквото е SAP Business One от А1. То може да им предложи както по-добър контрол върху настоящия бизнес, така и възможности за надграждане спрямо развитието на бизнеса.

Със SAP Business One от А1, компаниите могат да разчитат, че решението се предлага под формата на модули от тип LEGO blocks. Така мениджърите избират лицензи и функционалности, които са необходими за дейността в съответния етап от развитието на компанията и надграждат, спрямо темповете на развитие на бизнеса.

Навлизате на нови пазари

Проблемите на растежа често съпътстват и разрастването на бизнеса към нови пазари. В този случай фирмите имат нужда от бизнес софтуер, който ще дава възможности, а няма да създава допълнителни трудности. SAP Business One от А1 е локализиран, поддържа различни валути, отговаря на изискванията на българското законодателство и е преведен на български език. По този начин мениджърите по-лесно и удобно виждат „като на длан“ бизнес данните, които са им нужни за взимане на решения.

Поддържате конкурентно предимство

С добра ERP система компаниите могат да навлязат в глобалната икономика, чрез въвеждане на стабилни бизнес процеси, които позволяват на бизнеса им да се адаптира към промените на пазара и да останe гъвкав спрямо тенденциите. SAP Business One от А1 предоставя лесен за използване софтуер за управление на бизнеса в реално време, на достъпна цена.

Целият бизнес оперира по-гладко, като всички сфери на дейност сътрудничат помежду си в рамките на организацията. Аналитичните данни и доклади помагат на ръководителите да са информирани и да взимат решения на базата на изводи от данни в реално време. Тези технологии им дават способността да променят бизнес моделите на компанията си и да създават нови продукти и услуги в дигиталната икономика, с което да поддържат конкурентно предимство.

Притеснявате се за необходимата инвестиция

А1 предлага софтуера като услуга (Software as a Service), с месечен абонамент, като спестява на фирмите първоначалната инвестиция за лицензи, сървърна инфраструктура и консултантски услуги за внедряване. Възможността за разсрочване на всички компоненти от услугата предоставя гъвкавост и увереност на клиентите, че системата е защитена и поддържана професионално в сертифициран център за данни на А1 на територията на София.

Не разполагате със специалисти

Това също не е причина да се колебаете. Внедряването се извършва от висококвалифицирани SAP консултанти от А1 SAP Компетентен център, реализирал множество проекти за компанията и клиенти от различни индустрии като производство, ритейл, строителство, финансов сектор и други. Използва се SAP методология за управление на проекти. Консултантите подготвят описание на бизнес процесите на компанията Ви и структурират обхвата на системата, която най-добре отговаря на специфичните нужди на Вашия бизнес.

Експертите от А1 провеждат и обучение на представителите на фирмата, които ще работят със софтуера SAP Business One. Освен консултантски услуги, можете да разчитате на А1 и за техническа и функционална поддръжка на услугата за срока на договора. Решението е комплексно и скалируемо, и покрива всички нужди на бизнеса. Предоставя възможност за интеграции с други външни системи и специализирани софтуери.

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg