А1 Security Cloud – защита за личните данни

2623
А1 Security Cloud – защита за личните данни

Вероятно стотици хиляди страници са изписани в последните години за общия регламент за защита на личните данни в ЕС, по-известен с абревиатурата GDPR.

Задълженията и отговорностите за изпълнение на тази европейска директива важат както за компаниите в ЕС, така и за тези, които извършват дейност в рамките на общността.

Така броят на организациите, които трябва да съобразят бизнес процесите си с тези изисквания, става доста обширен и разнороден. Сред тях са както здравни заведения, така и доставчици на услуги, електронни магазини и много други.

Предвид многообразието от чувствителни данни и хипотези, не е изненада, че изискванията си остават сложна и трудна задача за не малко бизнес организации. Затова А1 предлага цялостно решение, с което да ги подпомогне да организират процесите си в съответствие с GDPR и да опазват чувствителните данни.

А1 Security Cloud

Услугите на IT сигурност в портфолиото на А1, които могат да са от полза на бизнеса в тази насока, носят общото название Security Cloud. Те могат да се прилагат заедно или поотделно, в зависимост от бизнес процесите и специфичните нужди на конкретната компания и предоставят високотехнологична защита както на входящите, така и на изходящите чувствителни данни.

Сред тях могат да са имена и контакти на служители, партньори и клиенти. При болниците и здравните заведения това може да е информация за здравословното състояние и проведеното лечение на пациенти. При компаниите, които поддържат електронен магазин или други уеб услуги, данни, които се нуждаят от сериозна защита, са начините на плащане – дебитни, кредитни карти и др.


Киберсигурност „като услуга“

Грижата за киберсигурността е под формата на услуги с месечен абонамент, което спестява необходимостта от първоначална инвестиция и закупуване на хардуер и лицензи от страна на клиентите. А1 работи с едни от най-реномираните в световен мащаб доставчици на решения в тази сфера.

Облачно пространство, експертни съвети

Като технологична компания, А1 предоставя на фирмите облачно пространство за съхранение на данните, което представителите на клиента достъпват по криптирана връзка.

Високотехнологичният център за данни на А1 България е сертифициран по ключовите стандарти в тази сфера - ISO 9001, ISO/IEC 27001, ISO/IEC 20000-1 и по този начин не се налага компаниите да поддържат свое помещение с климатизация за инсталиране на сървърна инфраструктура.

Не е необходимо клиентите непременно да разполагат със специализиран IT персонал, тъй като експертите от А1 правят инсталацията и първоначалната конфигурация и настройки на услугите. Могат да разчитат и на професионални съвети при избор и изграждане на политиките за сигурност за компанията, както и на това, че винаги ще използват най-новите версии на софтуера и на дефинициите за сигурност.

В синхрон с бизнеса на клиента

Ценно преимущество на А1 Security Cloud е, че предлага скалируемост - услугите могат да се разширяват според нуждите на организацията, както с допълнителни лицензи за вече конфигурирана услуга, така и чрез още услуги и функционалности. Тя предоставя също и регулярни доклади за състоянието и нивото на сигурност в организацията.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg