А1 вече е със статут на Cisco Partner Support Service доставчик

2531
А1 вече е със статут на Cisco Partner Support Service доставчик

© А1

A1 България получи статут Cisco Partner Support Service доставчик. Той гарантира, че компанията има нужните високотехнологични компетенции и ѝ дава право да предлага на своите бизнес клиенти висококвалифицирана поддръжка за Cisco-базирани хардуерни, софтуерни и облачни продукти.

Бизнес клиентите на А1 вече могат да се съсредоточат върху основния си бизнес, без да се налага да се грижат за поддръжката на Cisco-базираните си продукти. Компаниите могат да направят пълен аутсорсинг към A1 и сертифицираните технически специалисти на телекома.

Така те могат да получат услуга с висока надеждност и гарантирани времена за реакция.


Като Cisco Partner Support Service доставчик А1 има достъп както до основните, така и до смарт възможностите, предоставяни от Cisco. На тяхна база компанията развива и предлага свои услуги за бизнеса. Основните функционалности включват софтуерни актуализации, онлайн технически ресурси, техническа поддръжка и други.

Смарт функционалностите предоставят възможности за автоматизация, чрез които техническата поддръжка става проактивно чрез въвеждането на софтуерно-базирани модулни смарт възможности като нотификации, дистанционна диагностика на устройства и смарт взаимодействия.

Придобиването на статута Cisco Partner Support Service доставчик e част от цялостната стратегия на А1 за развитие на високотехнологични компетенции в сферата на ICT услугите. В края на 2019 година А1 стана първият телеком в Югоизточна Европа със Cisco Gold Partner сертификат.

Така компанията добави към портфолиото си от ICT решения, като Cisco Umbrella, Cisco WebEx Meetings, A1 Smart Net – Cisco Meraki, чрез които бизнес клиентите могат да оптимизират ежедневните си бизнес дейности и комуникация и да повишат степента на сигурност на данните, с които боравят.

Благодарение на Gold Partner сертификата А1 има възможност да комбинира мрежови услуги с IT базирани решения и да затвори кръга от услуги, необходими за пълноценното функциониране на всеки съвременен бизнес.

Една от Cisco-базираните услуги на компанията - А1 Smart Net, e в основата и на предложението на А1 за изграждане на безплатни Wi-Fi зони в страната в рамките на инициативата на Европейската комисия WiFi4EU.

Броят на общините, които избират А1 за свой доставчик на оборудване по тази програма, продължава да нараства и вече доближава 70. Към момента 57 общини в страната вече използват решение за безжична свързаност от А1, сред които Столична, Монтана и Ботевград. Компанията работи и с близо 11 други общини, в които проектите са в различна фаза на реализация.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg