Американците карат автомобилите и камионите си по-дълго време

381
Американците карат автомобилите и камионите си по-дълго време

Американците карат колите и камионите си по-дълго време заради подобреното качеството, а и заради нестабилната икономика, която ги спира да правят нови покупки. Това сочи изследване на американската консултантска фирма за автомобили R. L. Polk & Co., цитирано от БТА.

R. L. Polk отбелязва, че средната възраст на автомобилите в СAЩ през 2007 г. е била 9.2 години, а за предходната година този процент е отбелязал рекордно високо равнище. През 2007 г. 41.3 на сто от всички коли са били на възраст 11 или повече години спрямо 40.9% за предходната година.

Средната възраст на камионите и моделите SUV e нараснала с 4% до 7.1 години. Дейв Гьобел, консултант от екипа на R. L. Polk за пазара на резервни части, очаква средната възраст на автомобилите и джиповете да се покачи и евентуално да се изравни с възрастта на колите, когато този сегмент от пазара спре големия си растеж.

През 2007 г. покупките на нови коли са спаднали с 3%, след като съвкупност от фактори, включително високите цени на бензина и кризата на жилищния пазар, оказа натиск върху клиентите и много от тях отложиха купуването на нов автомобил.

Все пак Гьобел посочва, че издръжливостта, а не икономиката, е основната причина за увеличаващата се възраст на превозните средства. В момента на едно домакинство се падат повече автомобили, отколкото в миналото, информира той. Това е признак, че хората си купуват автомобили и ги запазват, тъй като са по-издръжливи.

Изследването на R. L. Polk се основава на проучване на 240.9 млн. коли и лекотоварни камиони.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg