Чуждестранните инвеститори в САЩ все по-активни заради слабия долар

726
Слабият американски долар започва все повече да мобилизира чуждестранните инвеститори в САЩ, като изкупените американски компании от чужденци са двойно повече за периода на последната година, съобщава АП.

Това показват изнесените данни от направени проучвания на пазара от различни финансови анализатори.

Вложените средства в тези компании представляват една четвърт от всички инвестиции, направени в САЩ. Още 22.6 млрд. долара са вложили различни чуждестранни инвеститори в американските предприятия само през първите няколко седмици на тази година.

Това са основно инвестиции в големи банки и други финансови институции, отслабени от незапомнената криза с ипотечните кредити.

Най-активни в американските вложения през миналата година са били канадските инвеститори, които са налели 65.6 млрд. долара. След тях са британците с 45.8 млрд. долара и австралийците с 30.8 млрд. долара

На четвърто място сред инвеститорите се нареждат тези от Испания и Германия с по 24.4 млрд. долара. Обединените арабски емирства са на шесто място с инвестиции в размер на 17.7 млрд. долара, следвани от инвеститорите то Саудитска Арабия с 12.7 млрд. долара.

Инвестициите, направени от Южна Корея, са на стойност 10.4 млрд. долара , от Сингапур - 9.9 млрд. долара.

Инвеститори от Китай са вложили в САЩ 9.8 млрд. долара, като също толкова са инвестирали и тези от Кувейт. Индия е насочила 3.3 млрд. долара, а Русия е изразходвала 572 млн. долара за покупка на американски предприятия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg