Евтини ли са щатските финансови компании?

604
Евтини ли са щатските финансови компании?

Печалбата на никоя щатска индустрия в САЩ не расте по-бързо от тази на банковия и финансово-посредническия сектор. Никой друг отрасъл, също така, не е по-малко харесван от инвеститорите, пише финансовото издание Bloomberg.

Анализаторите отчитат ръст на печалбата на финансовите компании със 120% през четвъртото тримесечие на годината, допринасяйки за почти цялото повишение на печалбата на широкия S&P 500.

В същото време, специалистите прогнозират печалбите на финансовите компании да нараснат три пъти до 2011 година или четири пъти повече от тези на пазара като цяло.

Ако прогнозите се окажат верни, то книжата на тези компании се търгуват с 15% дискаунт спрямо индексите, сочат още данните на Bloomberg.

Дори и това обаче не е достатъчно да компенсира инвеститорите, загубили 84% от февруари 2007 година до март. Финансовите компании са и сред най-малко харесваните от инвеститорите, именно поради огромните загуби, които им донесоха.

Акциите на финансовите компании са твърде евтини, според много анализатори. Те никога не са били по-бичи настроени за компаниите от сектора, като очакват ръст от нови 14% при тях. Това би продължило положителното им представяне и поскъпването им със 145% от март насам.

Финансовият сектор регистрира най-голямо повишение от 10-те сектора, представени в широкия индекс за последните 10 месеца. Широкият индикатор, регистрира повишение от 2.7% през изминалата седмица, достигайки най-високата си стойност от 14 месеца насам.

На положителна територия се очаква да стартира той и през днешния ден, като фючърсите сочат отварянето му на ниво над 1 150 пункта.

Инвеститорите се нуждая от повече доказателства за доброто финансово здраве на банките, преди отново да започнат да купуват акциите им, според Боб Дол, портфолио-мениджър в BlackRock Inc., най-големият фонд за управление на активи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg