Франк дьо Плеси: Аmundi първа в Европа с над 1 трлн. еврo активи

1950
Франк дьо Плеси: Аmundi първа в Европа с над 1 трлн. еврo активи

Amundi в момента е първият европейски асет мениджър с активи под управление на стойност над 1 трлн. евро, заяви Франк дьо Плеси, главен изпълнителен директор и председател на борда на директорите на IKS KB Amundi Group по време на панел Лични финанси от финансовия и икономически форум Шумът на парите. 

Тя бе създадена през 2010 г. чрез сливането на два френски асет мениджъри - Credit Agricole Asset Management и Societe Generale Asset Management. 

Компанията е изградена въз основа на уникален бизнес модел, защото обслужваме едновременно институционални и ритейл клиенти, добави дьо Плеси.

Amundi обслужва над 100 милиона ритейл клиенти, благодарение на нашите дистрибутори и партньори. В България нашият партньор е Societe Generale Експресбанк, добави Франк дьо Плеси.


Един от ключовите факти, които различават Amundi от останалите, е способността да действа глобално, но и локално. Ние също така предлагаме на нашите партньори инвестиционни решения, които им дават възможност впоследствие да управляват ефективно риска.

Нещо друго, по което се различава Amundi от останалите, е, че предоставя на дистрибуторите си пълната гама инструменти и услуги, като инструменти за обучение например, за да може мрежата да разбере дадения продукт и впоследствие да го разясни и пред клиента.

От тези 1.1 трлн. евро активи под управление, освен традиционните облигации и акции, ние управляваме и нещо, което наричаме реални активи. Това също ни отличава от останалите, допълни дьо Плеси.

Ние имаме фондове, които инвестират в недвижими имоти - както в търговски, така и в жилищни.

По отношение на най-добре представящите се фондове на Amundi, дьо Плеси заяви, че доходността на фондовете зависи от класовете активи. През последната година фондовете на Amundi, инвестиращи в акции, се представят много добре. Те носят между 10 и 15% доходност, в някои случаи и по-висока.

Сред опциите, които предлага Amundi, са и много борсово търгувани фондове, или така наречените ETF-и. Управляваме ETF-и за над 33 млрд. евро в най-различни пазари. Това би могло да представлява интерес и за местните инвеститори, каза дьо Плеси.

Спонсори на проявата през 2017 г. са Уникредит Булбанк, Алкомет, Адмирал Маркетс, Сирма Груп Холдинг, Amundi Asset Management, iuvo, Интернационал Хотел Казино & Тауър Суитс, Регус България, LG, Mastercard, Garitage Park и Американският университет в България.

Медийни партньори на Шумът на парите' 2017 са Novini.bg, Economic.bg, Broker.bg, списание Икономика, Kaldata.com, Offnews, SmartMoney.bg и Enterprise Europe Network.

Повече информация за лекторите и програмата на събитието може да намерите на https://profit.bg/forum/ или във Facebook

https://profit.bg/admin/videos.php?mode=edit&id=2888
Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2017

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg