Фючърсите на американските индекси са без посока

713
Фючърсите на американските индекси са без посока

Фючърсите на американските индекси са без категорична посока, като от сутринта досега паднаха от най-високите стойности за годината, които бяха постигнати по време на вчерашната търговска сесия.

Пазарът очаква сигнали, които да определят посоката на днешната търговия, от макроикономическите данни за поръчките на стоки за дълготрайна употреба, заедно с продажбите на нови домове за юли, които следва да бъдат съобщени днес и се очаква да са по-добри.

Индексът на бизнес доверието в Германия нарасна през август, което е още един позитивен аргумент за инвеститорите.

Поръчките на стоки за дълготрайна употреба, обявени днес, регистрират ръст до 4.9%, спрямо очакванията на икономистите за 3.1%.

Вчера обявените данни за потребителското доверие в САЩ се обединиха с останалите новини и изведоха индексите в положителни стойности. Очакванията са позитивната вълна да се запази, въпреки някои сиви облаци, които е вероятно да бъдат отчетени. Един такъв е новината от Китай, че правителството ще вземе мерки за ограничаване на свръхпроизводството и вноса на стомана и цимент, стъкло и машинно оборудване, които регистрират върхове напоследък, подкрепени от рекордната кредитна експанзия през настоящата година. Това би оказало негативно влияние върху акциите на суровинните и металодобивните компании на Ню Йорк. Въпреки новината индексите в Азия затвориха на зелено.

Фючърсите на Dow Jones са надолу с 3 пункта до 9520, тези на S&P 500 са -0.8 пункта до 1025.30, а фючърсите на Nasdaq са положителни с 1.25 пункта до 1025.30.

Сред по-важните компании, които очакваме да обявят резултати днес са: Dollar Tree Stores, Williams-Sonoma, New York & Co, Guess

Коментарът е изготвен и валиден към 15.30 ч.

Константин Сираков, инвестиционен консултант, Global Markets Ltd.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg