Хеджфондовете с доходност под пазарната през второто тримесечие

644
Хеджфондовете с доходност под пазарната през второто тримесечие

Представянето на хеджфондовете управляващи активи от над 100 млн. долара през второто тримесечие е било положително, като за периода те са отбелязали доходност от 5.04%, по данни на Morningstar Inc.

Сравнен с доходността постигната от основни индекси, обаче постигнатият резултат не е чак толкова задоволителен, като за сравнение широкия щатски индекс Standard & Poor’s 500 се е повишил с 6.28%, докато индексът Morgan Stanley Capital International Europe Australasia Far East е регистрирал повишение от 6.67%.

Най-добре през второто тримесечие на годината са се представяли фондовете, инвестиращи на развиващите се пазари, като те са донесли средна доходност на инвеститорите си в размер на 10.26% на годишна база.

Други фондове отчели добри резултати са тези търгуващи с фючърси, като средната им доходност е възлязла на 7.16% за разглеждания период.

Инвестиращите на развиващите се пазари хедж-фондове са доминирали сред петте фонда с най-висока доходност. На първо място сред тях със забележителна доходност от 69.3% се класира китайския Qinhan China Fund LP, управляван от дружеството Qinhan Capital Management LLC.

Втора позиция се заема от фармацевтичния фонд, инвестиращ в компании от развиващите се страни - PharmaInvest Fund Ltd, със сумарна доходност в размер на 55.3%.

На трета позиция сред най-доходоносните фондове се класира - CoreVest, който е насочен основно към инвестиции в Азия и е донесъл на акционерите си доход в размер на 31.4% за второто тримесечие.

Най-печелившият фонд на фондове е бил Rhine Alpha Fund (U.S. dollar), който е донесъл за инвеститорите 16.3% доходност.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg