Ив. Груев: Наближава трета вълна надолу от висок порядък

1778
Ив. Груев: Наближава трета вълна надолу от висок порядък

„Традиционно летните месеци предложиха скучна търговия. Имам предвид, че повечето позиции, които можеха да бъдат търгувани, позволяваха да бъдат задържани за кратко. Ако при някои инструменти се случваше да има по-голямо движение, го оценявах като корективно и участието ми беше за не повече от седмица или две", коментира специално за Profit.bg Ивайло Груев от Home-traders.eu.

„С наближаването на месец септември, който се е доказал като доста динамичен месец, съм готов за голям и продължителен тренд, но динамиката на пазара от последните 24 часа ме кара да приема, че е по-добре да остана в очакване. Действията, които се наложи да предприема, бяха за редуциране на голямата експозиция, която имах в различните инструменти. Голяма част от късите позиции при фондовите индекси закрих. Друга част бяха хеджирани и само малък брой от тях оставих активни, в случай че мечият пазар при индексите ни изненада още преди есента. Това че трета вълна надолу от висок порядък наближава се подкрепя до голяма степен от всеобщия сентимент. Докато в началото на лятото световните медии претендираха, че кризата отшумява и говореха за възстановяване, през последния месец се появяват все по-често коментари, за трудностите пред пазарите. Например, признанието на ФЕД, че опасността от дефлация вече е реална. CNN вчера публикува статия с официално мнение от експерти на Morgan Stanley в нея се казва, че „Дълговата криза сега започва", допълва Груев.

„За всеки, който е учуден защо намесвам изказвания, вместо да се концентрирам върху графиките, както се прави в техническия анализ, ще уточня. В период, когато обществения сентимент признава, чрез статии и мнения, че ветровете се променят, съвсем скоро втората корективна вълна се превръща в трета импулсивна. Именно по време на третите вълни може да се наблюдава синхрон между пазара и икономическите новини и изказвания. Преди вълна 3 да започне, закъсняващата икономика подава объркваща информация, вдъхвайки надежди, че бичите трендове могат да продължат", посочва още Ивайло Груев.

Фигура 1

„Фигура 1 показва, че индексът S&P500 има потенциална формация leading diagonal за вълна 1 зелена и сега вероятно се развива 2 зелена. Липсата на директно ускорение надолу през последните дни ме накара да приема, че вълна 3 зелена все още не е започнала и затова закрих или хеджирах голям брой къси позиции, докато са все още на печалба. Все пак, запазих няколко къси позиции, защото не е изключено, ако съпротивата при 1100 пункта не бъде преодоляна, цената да започне директно пропадане. Дали индексът ще избере оранжевата или зелената траектория предстои да разберем през следващите дни и едва тогава ще преценяваме къде да откриваме евентуални нови къси позиции", информира още експертът.

„Развитието на фондовите пазари отчасти намира своята корелация с валутните. За сега все още не се наблюдава плътен синхрон с поскъпващ долар, но при условие, че вълна 3 при индексите започне да се случва, допускам, че ще получим като подарък поскъпващ долар. Именно това се опитвах да отигравам през последната седмица при валутните двойки EUR/USD, USD/CAD, AUD/USD, NZD/USD. При всички тях се наложи пълно или частично закриване на позициите, докато са на печалба защото там също се наблюдаваше забавяне на тренда, в който са позициите", завършва Ивайло Груев.

Мнението на Ивайло Груев за валутните двойки EUR/USD и USD/CAD четете във ForexNews.bg.

* Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така, те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

кеш до ИВО
# 0
20:09 | 2 September 2010
Ех ИВО - ИВО -постоянно повтаряш да не гледаме новините , защото вече всичко е калколирано в цената..........!!???!!.....от кога започна да гледаш новини.....????!!!!!.....преди няколко месеца не случайно те попитах за ЗЛАТОТО.......нищо не каза......????!!!!.......това , че ПРЕКТЪР е негативен ,не му пречи на ЗЛАТОТО да прави нов ВРЪХ....!!!!!.....НЕ мислиш ли , че след като всички са толкова негативни и чакат СРИВ - ПАЗАРА ДА ИЗНЕНАДА ВСИЧКИ и ДА РАЗБИЕ НА ПУХ И ПРАХ СЕКВИ ПРОГНОЗИ.....????!!!!......хубаво е от време на време да се играе срещу очакванията на тълпата........поздрави и МНОГО КЪСМЕТ и не чакай СИЛЕН ДОЛАР и ПОТЪВАНЕ на С-П.........ЧИЧО БЕН ще ИЗНЕНАДА ВСИЧКИ.......!!!!!......
Diversified assets after the world crisis
# 1
15:08 | 29 August 2010
Боко ми каза за демо сметките. Виж един от коментарите и тогава пиши нови. Завистта и злобата на голяма част от българите са почти безгранични, за съжаление. Екипът на Профит.бг си е супер, а ако на трейдърите не им харесват статиите и коментарите, може да не ги четат. Very special congratulations to the Masters of Profit.bg. The financial markets are more than good places for investments. Unfortunately, the investors in Bulgaria do not know the futures of these markets. Lot of them accumulated great losses during the last bear's market. In my opinion, the trends on the world's stock exchanges are upstairs. It is valid for the Bulgaria SE, of course. In God we trust and we like the money in their various kinds such as banknotes, shares, stocks, equities, bonds, etc. Have a nice afternoon.
trader
# 2
09:08 | 27 August 2010
zaradi idioti kato vas avtorite na statii ne pishat v tozi forum.iazuk za ekipa na profit.bg
trader
# 3
09:08 | 27 August 2010
koi ti kaza 4e igraiat na demo smetki .ti maloumen li si .slushai boko tikvata togava
Common Stocks
# 4
01:08 | 27 August 2010
Щом като си трейдър не ги слушай тогава. Слушай коментарите и прогнозите на тези, които играят на финансовите пазари с демо сметки. Приятна вечер и специални поздрави за екипа на Профит.бг.
trader
# 5
18:08 | 26 August 2010
DAAWC ,по високопарни глупости отдавна не бях слушал
Diversified assets after the world crisis
# 6
16:08 | 26 August 2010
Разликата между демо сметките и реалните сметки е доста съществена. Едно от основните правила на фондовите пазари е, че те нямат памет и не могат да се прогнозират както се прогнозира времето например. Тенденциите в движенията на борсовите индекси се определят от състоянието на икономиката, а според мен икономиката на страната е в състояние на растеж. Любителят на демо сметките може да сравни борсовите индекси от първото тримесечие на миналата година и второто тримесечие на тази година. Според мен те са във възходящи трендове. Поздрави за екипа на Профит.бг.
boko
# 7
13:08 | 26 August 2010
Всички , който познават Груев , знаят , че той не открива реални сметки. Основното му занимание е водене на курсове, преписване и писане на книги. Малко нагло от негова страна. Би било почтено от негова страна да обясни на аудиторията, че говори за демо сметки. Нищо лично. Просто пояснение. Успех!
trader
# 8
11:08 | 26 August 2010
бих искал да попитам автора (ако чете коментарите) дали е възможно да получим ранни сигнали за реализирането всеки от двата сценария за SP500 и при какви нива може да се случи това. Благодаря !
вълна 1
# 9
11:08 | 26 August 2010
Ах този Иво .Отиди на море , почини си .Гледай вълните .пък си брой бройй .. колкото искаш.Там вълни много .Пък после си погледни статийте кога ти ги публикуват .Все след некой спад.Нали .хаха
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg