Капитализацията на щатския пазар една трета от тази на световните борси

848
Капитализацията на щатския пазар една трета от тази на световните борси

Капитализацията на щатския фондов пазар възлиза на около една трета от тази на световния според изданието Bespoke Invest.

Към настоящия момент тя възлиза на 32.9% от пазарната капитализация на световните фондови пазари, в сравнение с 29.68% в началото на годината, или повишение от 3.18% процентни пункта.

Ръстът на тежестта на щатския пазар става основно за сметка на намаляването на тази на развиващите се пазари.

Китайският пазар съставлява едва 6.29% от световната капитализация, или понижение от 0.94 процентни пункта от началото на годината.

Сериозно изпадане регистрира и Индия, чиято капитализация се понижава също с 0.92 процентни пункта до 2.22% от световната пазарна капитализация.

Друг пазар, отбелязал сериозно повишение в дела си от глобалната финансова капитализация, е този в Хонконг, чийто дял се е повишил с 1.5% от началото на годината до 6.27% от световната капитализация.

Понижение бележат теглата на развитите европейски икономики, вследствие до голяма степен на дълговата криза.

Делът на теглото на френския пазар намалява с 0.46 процентни пункта до 2.92% от световната капитализация, докато този на Италия и Испания се понижава съответно с 0.24 и 0.31 процентни пункта.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg