Кои акции е купувал и продавал Бъфет през четвъртото тримесечие?

1429
Кои акции е купувал и продавал Бъфет през четвъртото тримесечие?

За инвеститорите винаги представлява интерес какво прави Уорън Бъфет с управлявания от него портфейл на фонда Berkshire Hathaway.

А ето и какви са последните действия от страна на Бъфет, съгласно измененията на портфейла на фонда към края на миналата година.

Най-съществените действия включват значителното повишение в позицията DIRECTV. Към края на годината собственост на фонда са били 20.3 млн. акции, което е повишение с 379% в сравнение с притежаваните 4.2 млн. акции от компанията към края на третото тримесечие.

Съгласно настоящата цена на затваряне на акциите при ниво от 45.85 долара, инвестицията в тази компания възлиза на 738 млн. долара.

За сравнение в края на септември, от когато започва попълване на тази позиция от страна на фонда на Бъфет, цената на акциите на тази компания са били при 42.27 долара.

От тогава насам те се движат в относително тесен диапазон между 42 и 48 долара за брой.

Така определено можем да кажем, че цените на акциите, при които копиращите действията на Бъфет инвеститори могат да купят DIRECTV определено не е много по-различна от тази, която се е струвала за гениалния инвеститор изгодна за допълване в портфейла.

Още две нови позиции са налице в портфейла на фонда към края на миналата година, което значи, че са били купени между края на септември и декември миналата година. Това са 1.7 млн. акции на Liberty Media за около 145 млн. долара към днешна дата и 2.7 млн. акции на DaVita на стойност 227 млн. долара.

Въз основа на относително малкия размер на тези позиции специалистите смятат, че те са дело на новия портфолио-мениджър на фонда Тод Комбс.

От Berkshire отчитат значително понижение на дела в компанията Johnson & Johnson, намаляващ с близо 8.4 млн. акции, или 23%. Понижението на дела в компанията се оценява на около 544.6 млн. долара.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg