Кучетата на Dow с изключително представяне през 2011 г.

966
Кучетата на Dow с изключително представяне през 2011 г.

Стратегията „Dogs of the Dow”, която в буквален превод  звучи по нелепия начин „Кучетата на Dow” и включва купуването на десетте акции с най-висок дивидент от 30-членния индекс, е била изключително печеливша през изтичащата година. Това, на практика, е една от най-простите инвестиционни стратегии.

Инвеститорите, купили по равен процентен дял от портфейла си 10-те компании, отговарящи на посоченото изискване, са регистрирали среден доход от 12.83% от началото на годината с отчитане на инфлацията.

Девет от компаниите са регистрирали ръст за годината, водени от повишението с 30.99% в акциите на McDonald's.

Единствено книжата на Du Pont са регистрирали загуба за годината от 7.32%.

Резултатът изпъква в още по-голяма степен предвид на факта, че останалите 20 компании, компоненти на индекса на сините чипове са донесли средна загуба за инвеститорите в размер на 3.81%.

Така следвалите тази доходност през изминалата година са се представяли с 16.64 процентни пункта по-добре от инвестиралите в останалите 20 компании членки на индекса. 

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg