Купуването на имоти с цел отдаването им под наем с най-висока доходност във Великобритания

509
Купуването на имоти с цел отдаването им под наем с най-висока доходност във Великобритания

Купуването на недвижими имоти с цел отдаването им под наем е била най-доходоносната инвестиця през настоящия век във Великобритания, сочи публикувано в британските медии изследване.

Инвестиция в размер на 25 000 паунда направена през 2000-та година би донесла на притежателите си среден доход в размер на 33 288 паунда, според проучване на Landlord Mortgages.

Подобна инвестиция изпреварва по доходност такава направена в основния британски индекс FTSE 100, в злато, или в традиционните влогове предлагани от банките.

За сравнение, същата сума инвестирана в злато би донесла на притежателите си доход от 19 818 паунда, докато от депозити инвеститорите биха получили едва 9 755 паунда.

Колкото и странно да звучи инвестираните в индексът FTSE 100, 25 000 паунда биха донесли на притежателите си доход от едва 5.8%, или 1 443 паунда, сочат още публикуваните данни.

Анализаторите очакват инвестициите в недвижими имоти с цел отдаването им под наем да продължават да носят добри доходи на притежателите си, дори и на фона на сътресенията в пазара на недвижими имоти предопределен от трудностите на сектора в най-голямата световна икономика.

Естествено не точно така стоят нещата в нашата страна, където на най-голяма доходност се радват инвестициите на фондовата борса, на фона на силното й повишение през последните години.

Дори и на фона на значителното повишение в нивата на наемите през последните няколко години, доходността на подобна стратегия все още изостава в пъти в сравнение с алтернативното им инвестиране на фондовите пазари.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg