Общо 37% от кадрите са склонни да се преместят където и да било по света заради по-добра кариера

814
Общо 37% от кадрите са склонни да се преместят където и да било по света заради по-добра кариера

Днес Manpower Inc. съобщи резултатите от изследването си „Работна сила без граници” (Borderless Workforce), в което участват близо 28 000 работодатели от 27 държави. Според изследването 31% от работодателите в световен мащаб са загрижени за влиянието върху пазара на труда, което оказват талантливите кадри, напускащи страната си, за да работят в чужбина. Паралелното проучване на Manpower „Промяна на работното място” (Relocating for Work) показва, че 37% от кадрите са склонни да се преместят където и да било по света заради по-добра кариера. Изследването е събрало отговори на повече от 31,000 души от 27 пазара на труда по целия свят.

Според изследването 78% от хората са склонни да се установят другаде на работа в границите на собствената си държава или в чужбина, а 41% от тях биха се преместили за постоянно. Анкетираните от Филипините (96%), Ирландия (93%), Бразилия (93%), Португалия (92%), Колумбия (92%), Мексико и Централна Америка (92%) и Перу (90%) са най-склонни да обмислят бъдещи възможности за работа на друго място.

Анкетираните под 30-годишна възраст са по-разположени да се преместят заради работно място, отколкото по-възрастните им колеги.

Що се отнася до различните полове, мъжете са по-склонни да се преместят за по-дълго време (между четири и шест години или повече), докато жените предпочитат назначения, които варират от една до три години и по-малко от шест месеца. Мнозинството от хората (82%) биха се преместили, за да увеличат заплатата си, а 74% - заради напредък в кариерата. 47% биха напуснали страната си заради възможността да научат друг език и интересното е, че това е най-силната причина за жените (50%) да променят работното си място.

Най-желаните дестинации за хората, които биха искали да напуснат страната си и да променят работното си място, са САЩ, Великобритания и Испания. Предпочитанията на анкетираните донякъде зависят от региона, в който живеят. САЩ са предпочитана дестинация са двете Америки, Китай оглавява списъка в Тихоокеанския регион, а Великобритания е предпочитана от хората, които живеят в региона на Европа, Близкия Изток и Африка. Паралелното изследване на Manpower „Работна сила без граници” показва, че в момента работодателите набират най-голямата част от чуждестранни професионалисти от Китай, САЩ, Индия, Великобритания и Германия.

Работодателите са изразили притеснения относно потенциалното негативно влияние на напускащите техните страни кадри, които търсят работа в чужбина. Тази тенденция е най-силно изразена в Перу (82%), Аржентина (66%), Южна Африка (65%), Тайван (64%), Индия (57%) и Нова Зеландия (52%). Тя е по-слабо изразена за работодателите в Китай (1%), Ирландия (7%), Швейцария (12%), Япония (12%), Холандия (13%) и САЩ (14%).

Само 15% от работодателите в световен мащаб са на мнение, че правителствата и бизнесът правят необходимото, за да забавят тази миграция на напускащи техните страни кадри и провеждат политики за тяхното връщане обратно в страната. Десетте страни, които изразяват най-силни притеснения относно изтичането на кадри, са: Германия, Перу, Италия, Белгия, Австрия, Великобритания, Аржентина, Канада, Мексико и Южна Африка. Работодателите в Коста Рика (35%), Китай (35%), Хонг Конг (35%) и Ирландия (33%) са по-оптимистично настрени относно политиката, която техните правителства провеждат в тази насока.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

DwightGal
# 0
17:04 | 16 April 2018
заказать продвижение сайта недорого логин в скайпе SEO - PRO1
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg