Опасенията на инвеститорите доведоха до спад на петрола и скок на златото

460
Опасенията на инвеститорите доведоха до спад на петрола и скок на златото

Златото и днес поскъпваше, тъй като инвеститорите търсеха убежище при благородния метал след шока на световните пазари, който се дължеше на опасенията за растежа на световната икономика.

Спот цената по време на азиатската сесия беше 862.25 долара за тройунция, което е увеличение от 4.80 долара спрямо нивата на затваряне вчера в Нй Йокрк, когато беше налице растеж от 4%, който се дължеше на загубите на борсовите индекси и не беше спрян, въпреки силата на долара и слабостта на петрола.

Петролът нарасна над 88 долара за барел днес, връщайки една част от загубените вчера 6 долара, които доведоха цената до осем месечно дъно. Залозите на инвеститорите бяха в посока на спад на световната икономика до рецесия и съответно намаление на търсенето на горива.

Американският лек суров петрол със срок на доставка месец ноември днес е със 75 цента по-скъп на 88.56 долара за барел, което е първо покачване за последните пет работни дни. Вчера контракта падна до 87.56 долара за барел, а цена под 90 долара за барел се случва за първи път след месец февруари.

Фючърсите на английския сорт Брент спечелиха 46 цента до 84.14 долара за барел. Според анализатори покачването в момента е просто корективно след вчерашния голям спад.

Петрол – технически анализ

Първа съпротива е преодоляното дъно от 16 септември на 90.45. Следват 93.30 и едва пробив през 96 ще намали низходящия натиск. Подкрепа засега е 90, следвана от вчерашното дъно на 87.54 и 85..

Отдел “Анализи валутни пазари”,
ФК “Логос-ТМ” АД

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg