Основната част от инвеститорите уверени, че ще постигнат най-висока доходност самостоятелно

716
Основната част от инвеститорите уверени, че ще постигнат най-висока доходност самостоятелно

Бурното развитието на Българска Фондова Борса, както и манталитетът на родните инвеститори, се изразяват в интересна тенденция, а именно възприятието на основната част от инвеститорите, че могат да постигнат най-висока доходност, инвестирайки самостоятелно на борсата.

Близо 54.5% от участвалите в анкетата на Profit.bg са посочили този отговор като вариант за постигане на най-висока доходност.

Следващи по процент са тези, отговорили, че най-висока доходност биха постигнали чрез инвестиране в колективни инвестиционни схеми, или 27% от участниците в анкетата.

Едва 8.9%, от участвалите 508 души в нея, са посочили като отговор, че инвестирането в недвижими имоти би им донесло най-голяма възвръщаемост.

Доверителното управление е посочено като най-добра инвестиционна алтернатива от 5.5% от анкетираните.

В дъното на класацията стоят други инвестиции, които се очаква да донесат най-висока доходност, като отговорът е посочен като най-добър вариант от 4.1% от участниците в анкетата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg