Повишение на цените на суровините

620
Повишение на цените на суровините

Петролът отбеляза повишение в сряда, след като енергийното министерство докладва за неочакван спад на запасите на петрол. В резултат щатските фючърси на американския лек суров петрол в края на деня се разменяха за 99.99 долара за барел.

По данни на EIA (Енергийното министерство на САЩ), запасите на петрол в САЩ за седмицата до 13 май спадат с 15 хил. барела до 370.31 млн. барела, при прогнози за повишение с 500 хил. до 1 млн. барела.

Запасите на бензин са се повишили със 119 хил. барела до 205.94 млн. барела, при очаквания за повишение с 550 хил. до 800 хил. барела. Запасите на дестилати са паднали с 1.16 млн. барела до 143.13 млн. барела, при очаквания за повишение с 600 хил. до 700 хил. барела.

Златото също отбеляза повишение в унисон с нарастването на цените на петрола, като успокоението около европейската дългова криза също повишиха цените на ценния метал. Така в края на деня щатските златни фючърси се разменяха за 1496.83 долара за тройунция.

Отдел "Анализи валутни пазари", ФК "Логос-ТМ" АД

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg