Правителството залага на пълно усвояване на средства от ЕС

926
Правителството залага на пълно усвояване на средства от ЕС

Правителството залага на сценарий за пълно усвояване на средства от бюджета на ЕС през своя мандат на управление. На базата на подобно допускане са и очакванията на управляващите за ръста на икономиката на България до 2013 г., когато БВП се очаква да нарасне с до 5%.

Агенцията за икономически анализи и прогнози разработи два алтернативни сценария за ефектите от усвояването на европейски средства върху икономиката и бюджета на страната. Първият е изграден върху допускането, че не се предвижда навлизане в икономиката на средствата от ЕС през периода 2010-2015 г.

Вторият алтернативен сценарий се основава на предположението за цялостно усвояване и оползотворяване на разполагаемите за страната средства от бюджета на ЕС.

Натиснете тук, за да видите оценката на ефектите от усвояването на фондовете от ЕС за периода 2010-2015 г. (сценарий 1 и сценарий 2).

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg