Рекордни продажби на щатски корпоративни облигации

1250
Рекордни продажби на щатски корпоративни облигации

Продажбите на корпоративни облигации в САЩ достигнаха нов рекорд през тази седмица, в условията на нарасналата увереност на инвеститорите за пътя пред щатските компании.

Издадените облигации са били в размер на 48.2 млрд. долара, или над постигнатия рекорд от 46.9 млрд. долара за седмицата, приключила на 8 май 2009 година, пише финансовото издание Bloomberg.

Финансовото звено на индустриалния конгломерат General Electric е съдействало за достигнатия рекорд, с издадените си облигации на стойност 6 млрд. долара. Тази емисия бе и най-голямата през последните 11 месеца.

Лихвеният спред по облигациите с инвестиционна оценка се е стеснил до 162 базисни пункта, или 1.62 процентни пункта над доходността по държавните облигации.

Апетитът за корпоративни облигации също нарастват, като годишните продажби на подобен род дългови инструменти са преминали границата от 1 трлн. долара за втора поредна година през 2010.

Чуждестранни купувачи са доминирали на пазара през тази седмица, като институционални инвеститори от базираната в Сидни Macquarie Group Ltd. до британската Barclays Plc са купили 57% от общо предложените корпоративни облигации.

Лихвите по щатски корпоративни облигации се доближиха в по-голяма степен до доходността на щатските правителствени облигации от тези на облигациите на останалите страни за пръв път през изминалия месец

Спредът между световните облигации се задържа без изменение към вчерашна дата при ниво от 166 базисни пункта.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg