Съветите на Крамър не носят по-голяма от пазарната доходност

906
Съветите на Крамър не носят по-голяма от пазарната доходност

Избраните от нашумелия инвеститор Джим Крамър от телевизионното шоу излъчвано по CNBC - "Mad Money", компании не са успели да регистрират по-голяма от пазарната доходност за последните две години, сочи публикация на изданието Barron's.

За посочения период въз основа на дадените от него съвети инвеститорите биха реализирали доходност в размер на едва 12%, на фона на 22% повишение на индексът на "сините чипове" - Dow Jones, сочи още публикацията.

Евентуалната доходност при спазването на неговите препоръки е по-ниска дори и от повишението на широкия индекс S&P 500, се казва още в публикацията, като за сравнимия период индексът се е повишил с 16%.

Подобен извод може да се направи и при разглеждане на публикуваните препоръки за покупка на акции в изданието притежавано от Крамър - TheStreet.com, за по-кратък период от шест месеца.

За посоченото време те отново биха донесли доходност съразмерима, или дори по-ниска от тази на основните щатски инндекси, пише още Barron's.

От изданието CNBC официално заявиха по повод на статията, че избраните от Крамър акции би следвало да се купуват седмица след оповестяването им, както и това, че неговото предаване е предимно образователно и не е единствено с цел препоръчване на акциите на дадена компания.

В статията се казва обаче, че безспорно съветите на специалиста целят изкарването на средства за инвеститорите, като се набляга и на факта, че те са разумно обосновани и сочат задълбочено познаване на препоръчваните компании.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...