Ще спасят ли жените световната икономика?

1113
Ще спасят ли жените световната икономика?

Най-бързо растящата икономическа сила в света не е Китай или Индия. Това са жените, пише CNN.

Общият обем на годишните доходите в световен мащаб, спечелени от жени се очаква да достигне 18 трлн. долара до 2014 г., което е ръст с 5 млрд. спрямо тази година, става ясно от прогнози на Световната банка. Това е близо два пъти повече спрямо очаквания годишния доход на населението през 2014 г. на Китай и Идния взети заедно.

Увеличаването на ролята на жената в много от големите световни компании също е очевидна през последните години.

Не зависимо дали трудоспособносотта на жените се увеличава или не, потребителските разходи в световен мащаб се движат главно от тях, като те са отговорни за близо 20 млрд. долара от годишните разходи.

Жените започват да печелят все повече, често задминавайки мъжете, особено във по-малките градове.

Работещите жени в най-голямата световна икономика се изравняват с броя на мъжете, като се очаква да края на годината дори да ги надминат, става ясно от доклад на Министерството на труда в САЩ.

Това обаче не означава, че жените вземат същите пари като мъжете, а броят на жените на поста изпълнителен директор е по-малък.

Докато в развитите страни жените се оплакват от ниско заплащане и по-ограничени възможности за развитие, в развиващите се страни се финансират все повече програми, насърчаващи жените към създаване на успешна кариера.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

млеконадоя
# 0
00:10 | 27 October 2009
како, како, имаш ли млеко (вопъл от журналист, коментиращ пазара)
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg